Valentia, Energia Vital

img_7810

Estem entrant de ple a l’hivern, el fred arriva i s’instal·la. Com els arbres de fulla caduca, que la perden per estalviar l’energia, o l’ós que es recull per hivernar. Tant uns com altres volen perservar la seva Energia Vital. En nosaltres, els humans, també és així. L’hivern convida a recollir. L’òrgan que representa aquesta qualitat és el ronyó, així que ens toca cuidar-lo, prestar-li atenció. Una atenció amorosa, suau i decidida i clara a la vegada. Sense dubte ni titubeig, amb la determinació i valentia que es mereix l’Energia Vital. Perquè, què faríem sense ella? Ens sentiríem debilitats, sense força, cansats, desconnectats.

Com en la imatge, un paissatge nevat, fred, blanc i negre, pocs tons, i una jove de peu, clavada, anclada a la terra, mirant endavant i a la mà dreta amb una bara. Obsérva-la, se sent present, plena, amb confiança, segura d’ella tot i estar en aquest indret solitari i potser, fins i tot, inòspit. Ella, com els arbres, está de peu, segura, esperant a que vingui el que sigui, tant és, perquè sap que està on toca, és on ha de ser i té tot el que precisa.

Aquesta és la valentia que es cerca des del ronyó, la qualitat que el designa i caracteritza. Poder netejar-ne la por, el dubte, la feblesa, la sensació de no energia, debilitat… per transformar-ho en el seu complementari i sentir-nos com a la imatge: presents, segurs, plens.

Respirant als ronyons, fent moviments que el vitalitzin, connectant-hi a través del Txi Kung  d’hivern podem fer molt per ells. Si en tens interès o ganes, contacte’m i et puc donar més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s