Tai·Txi·Kung

image
El Tai Txi i Txi Kung són els arts de sentir, treballar i mobilitzar l’energia. Estan dins la Medicina Tradicional Xinesa ja que beneficien el cos, prevenint lesions o dolències i otorgant sensació de benestar i calma mental (si el sistema nerviós està bé, la majoria de funcions s’autoregulen).

Ambdues pràctiques fan que a través de moviments suaus anem recordant el nostre sentir. El nostre, referint-me a sentir-nos a nosaltres mateixos: com estem en la quietud, com estem en moviment. Sentir si hi ha tensió, molèsties, repetir els moviments fins que es dissipen o hi ha un canvi intern i sentim harmonia, plaer.

És la lentitud i la repetició les que permeten assolir el que pretén la pràctica; sense oblidar la paciència, perseverància i deixar-se sorprendre. Tot i que els moviments es repeteixen, mai és igual. Nosaltres no som els mateixos, i com que em variat, la nostra percepció també i això és el que fa de la pràctica un Art.

Jo sovint ho comparo amb el Japa, la repetició d’un mantra, o les estalactites o estalacmites, el poder d’una gota d’aigua que va caient. Així són el Tai Txi i el Txi Kung.

El Tai Txi és l’encadenació de moviments per donar lloc a l’anomenada Forma. Hi ha molts estils de Tai Txi i per tant diferents tipus de forma i encara que uns practicants facin la mateixa pot ser que hi hagi diferències entre ells depenent del linatge del qual provinguin. El Tai Txi conté en la seva pràctica el Txi Kung, podríem dir que és la seva arrel.

El Txi Kung es pot practicar dins el Tai Txi o de forma exclusiva, que seria realitzar moviments per treballar amb l’energia pròpia. N’hi ha de molts tipus, per meridians, d’estació, terapèutic, d’articulacions, d’animals, suau, fort… una gran varietat que el que tenen en comú és el anar cap al sentir i harmonització del ser.

La meva font i entrada a aquest món va ser de la mà del Guillermo Leyva, deixeble de Tew Bunnag i Juan Li. Amb el que segueixo en formació i a qui considero mestre i amic, la gratitud envers ell és enorme.

Durant la meva estada a Rosario, Argentina, em vaig seguir formant amb Daniel Capello, deixeble de Zhan Shi Guo.
Sessions grupals

Txi Kung:

Centre Cívic Sandaru Dilluns de 19:45-21h, zona Arc de Triomf, Barcelona.
Associació de Veïns La Palmera. Dimarts de 9:30-10:30h, zona St. Martí, Barcelona.

Espai Awaken: dilluns i dimecres de 14-15h Txi Kung. Dimecres 19-20h Txi Kung Pg St Joan 52, ppal 1a, Barcelona. 35€/mes (1cop setmana), 50€/mes (2cops setmana) o 12€/sessió solta.

 

Tai Txi: 

C.C. Casa Elizalde Dilluns 10-11:15h, zona Eixample, Barcelona.

Espai Putget Dimarts 11:30-12:30h, zona St Gervasi, Barcelona.

C. C. Albareda  Dijous de 19:30-20:45h, zona Poble Sec, Barcelona.

Associació de Veïns La Palmera. Dijous de 9:30-10:30h, zona St. Martí, Barcelona.

Estiu a la platja! Tai Txi Kung  Dimecres 20-21:15h, zona Barceloneta. (Juliol, agost i setembre)

SESSIONS INDIVIDUALS  aprofundir o treballar aspectes particulars de la tècnica o de salut i benestar – contacta per concertar cita. 

TALLERS un dissabte al matí. Tallers d’estació per treballar els òrgans relacionats. Tallers de profundiment. S’aniran actualitzant en les publicacions dinàmiques de la web.

FORMACIÓ DE TXI KUNG

1a Promoció inici febrer 2017. Més informació

2a Promoció de la formació! Inici febrer 2018. Més informació 

Iniciem la 3a Promoció el febrer del 2019 Més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s